Група български килъри стои зад поредица от мистериозни смъртни случаи в

...
Група български килъри стои зад поредица от мистериозни смъртни случаи в
Коментари Харесай

Български килъри убиха руския олигарх Борис Березовски, разкри счетоводител на мафията

Група български килъри стои зад поредност от мистериозни смъртни случаи в Обединеното кралство, включително този на руския олигарх Борис Березовски и имотния предприемач Скот Йънг, твърди в нова книга някогашен счетоводител на подземния свят, написа

Двамата са убити заради провал на руско начинание в региона на недвижимите парцели за няколко милиони паунда, наречено Project Moscow, твърди някогашният офшорен счетоводител Пол Бланшар, който стана полицейски осведомител. Според него същият български екип за мокри поръчки е виновен за неразкритото ликвидиране на гангстера Джон " Голдфингър “ Палмър, заради конфликт с интересите на съветската проведена престъпност на Тенерифе.

67-годишният Березовски, гласовит критик на Владимир Путин, е намерен мъртъв през 2013 година с шал, стегнат около врата, в имението му в Съри, което купил от Йънг, като последвалото разследване не носи безапелационни изводи.

Полицията в Съри не открива доказателства за присъединяване на трета страна в смъртния случай и съдебният лекар казва: " Не мога да потвърдя, че господин Березовски е протегнал ръка на живота си, но и не твърдя, че той е бил погубен. "

52-годишният Йънг, за който се счита, че е помагал на Березовски да пере пари, умира, след като пада от четвъртия етаж, от прозореца на жилището си за 3 милиона английски лири  в Лондон през 2014 г. Преди това няколко пъти няколко пъти споделя на полицията и другари, че убийци, свързани с Москва, го желаят мъртъв, предава " BG-VOICE ".

По-рано той е бил обявен в неплатежоспособност след неуспешни руски капиталови покупко-продажби с парцели.

Полицията решава, че гибелта не е подозрителна. Същото е заключението и на разследване през юли 2015 година, при което става ясно, че Йънг е страдал от проблеми с психологичното здраве.

Полицията на Есекс продължава да проверява убийството на Палмър, откакто той бе разстрелян в градината на дома си в Брентууд през юни 2015 г. Според разследващите участието му в машинация с краткотрайно прилагане на благосъстоятелност и идното испанско правосъдно гонене са евентуален претекст за убийството му.

В новата си книга " Търси се: Тайните на разобличителя на мафията “ Бланшар твърди, че и тримата мъже са убити от един и същи екип.

76-годишният Бланшар от Йорк споделя по какъв начин е станал офшорен счетоводител в Марбея и Тенерифе, с цел да сътвори схеми за отбягване на налози за богатите. Според него това го подхлъзва  " по нехайство “ да сътвори бизнес и банкови сметки за хора, свързани с хипотетични мафиотски мрежи по целия свят. Когато вижда големия капацитет за измами, става информатор на испанските управляващи.

Руската мафия придобива влияние в Тенерифе в интервал, когато разнообразни групировки се борят за контрол върху бизнеса с краткотрайно шерване на благосъстоятелност, откакто Палмър е вкаран в пандиза за машинация през 2001 година

Бланшар твърди, че работата му в офшорка го е довежда до контакт с хора, вложили в Project Moscow в който бил забъркан и Йънг.

Той написа, че Йънг и Березовски участвали в голям брой покупко-продажби дружно, в това число злополучния Project Moscow.

“Могъщите руснаци заподозряха, че Project Moscow е машинация и че Йънг и други извличат облаги от вложителите. Той беше наясно, че присъединяване на Березовски в плана ще разгневи Путин и неговите съдружници в Русия. Източниците ми от разузнаването потвърдиха, че Йънг е бил изхвърлен през прозореца от български убийци по разпореждане на висши фигури в бруталния под земята свят на Москва "  – написа Бланшар.

Той прибавя, че съгласно източниците му Березовски е жертва на същите български главорези. Твърди още, че Йънг е познавал Палмър и е изискал защита срещу руската мафия.

Според автора Палмър е вземал големи заеми от съветски сътрудници, надявайки се да направи ново положение, само че проектите му пропадат, когато влиза в пандиза.

“Докато беше в пандиза, той задлъжня тежко на своите съветски контакти, които са по-безмилостни и невъзмутими злодеи от тези, с които Палмър беше привикнал "  – написа Бланшар.

Говорител на полицията в Есекс потвърди, че " както всяко неразкрито ликвидиране “, казусът с ликвидирането на Палмър остава отворен.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР